klklžđščć,mmnnbvcxyafghjkqwetzuuiiopšš+'0987654321
MNE ENG  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
     
naslovna
organizacija
  informacije
  istorijat
u slučaju nesreće
savjeti
  planinarenje
  alpinizam
  skijanje
  turno skijanje
  speleologija
akcije
vježbe
foto galerija
video galerija
projekti
download
linkovi
 
IN MEMORIAM
SLAVKO ILIĆ (1961-2014)

Danas je u 53 godini života iznenada od posledica srčanog udara priminuo Slavko Ilić , kapetan pilot - spasilac , rukovodilac Aviohelikopterske jedinice Mup-a i pripadnik Gorske službe spašavanja Crne Gore. Njegovom smrću Gorska služba izgubila je izuzetnog člana , velikog prijatelja  i profesionalca.
Dobri ljudi ne znaju da se bore za sebe, oni znaju da se bore samo onda kad je drugima pomoć potrebna . Slavko je spadao u Dobre ljude. Ostaće upamćene sve akcije spašavanja  od Prokletija, Durmitora, Komova , Morače , a bilo ih je nebrojeno u kojima je Slavko ostavio neizbrisiv trag.
 “ Govori malo, a čini mnogo „  je osobina koja je krasila Slavka.  Bio je čovjek predan ljudskom životu , čovjek zahvaljujući kome danas mnogi, spašeni njegovom zaslugom sanjaju svoje snove, njegovo veliko srce njegove je prekinulo.
Nama njegovim kolegama, prijateljima ostaje samo tuga i nevjerica , ostaje bol u duši. Iznenada ostajemo bez njegove odlučnosti, hrabrosti,  njegove topline , njegovog virtuoznog pilotskog umijeća u kriznim spasilačkim akcijama. Slavko nas je ostavio,  a nijesmo ispunili sve zajedničke planove, sva nadanja,  nismo odsanjali sve snove. Ali utjeha ipak postoji  i ona je sadržana u časti što smo ga poznavali, voljeli i što je bio dio nas.   


S tugom i poštovanjem Gorska služba spašavanja Crne Gore.

 

 
 
Copyright © GSS CG 2012