klklžđščć,mmnnbvcxyafghjkqwetzuuiiopšš+'0987654321
MNE ENG  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
     
naslovna
organizacija
  informacije
  istorijat
u slučaju nesreće
savjeti
  planinarenje
  alpinizam
  skijanje
  turno skijanje
  speleologija
akcije
vježbe
foto galerija
video galerija
projekti
download
linkovi
 
 
Obavještajna tačka Žabljka 05.07.2013
 

Na Žabljaku u novootvorenim prostorija promovisana Obavještajna tačka Žabljak kao funkcionalni dio nacionalne Gorske službe spašavanja. Urućujući opremu za spašavanje vrijednu  oko 10000 eura , koja je donacija Regionalne razvojne agencije za Bjelasicu, Komove i Prokletije , Načelnik Gorske službe spašavanja Crne Gore , Željko Loncović je istakao da je cijeli projekat mnogo vrijedniji od same opreme , jer je na Žabljaku odrađen višegodišnji proces obrazovanja za ovaj humani posao.
Gorska služba spašavanja CG organizovala je veliki broj tečajeva, Opština Žabljak je obezbjedila adekvatan prostor tako da danas na Žabljaku imamo 12 obučenih spasilaca. Ovim se priča o spasilaštvu širi u kontekstu standardizacije i opreme prema međunardnim propisima. Sve je podignuto na stepen više, a naredni je formiranje Stanice GSS, što podrazumjeva više opreme i ljudi, istakao je Loncović.
Zahvaljujući na donaciji ispred 12 spasilaca Zoran vojinović je istakao da su danas srećni jer sa novom opremom mogu još bolje djelovati , ali i smanjiti rizik po sopstvene živote. „ sve ovo je druga priča , nijesmo više oni „mali iz mjesta“ već dio državnog  sistema Gorske službe spašavanja Crne Gore“- dodao je Vojinović

 
 
Copyright © GSS CG 2012