klklžđščć,mmnnbvcxyafghjkqwetzuuiiopšš+'0987654321
MNE ENG  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
     
naslovna
organizacija
  informacije
  istorijat
u slučaju nesreće
savjeti
  planinarenje
  alpinizam
  skijanje
  turno skijanje
  speleologija
akcije
vježbe
foto galerija
video galerija
projekti
download
linkovi
 
20.02.2014. Radna posjeta direktora Direktorata za vanredne situacije GSS-u
 

U radnoj posjeti Gorskoj službi  spašavanja Crne Gore  danas boravio Direktor direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova CG  , Mirsad Mulić sa saradnicima. Tom prilikom Željko Loncović načelnik GSS Crne Gore,   upoznao je goste sa istorijatom gorske službe, oblastima njenog djelovanja, trentnom situacijom kada je upitanju, oprema , članstvo, tehnike spašavanja, saradnji sa međunarodnim organizacijama i službama iz okruženja, stavljajući akcenat na članstvo GSS u Ikaru( međunarodnoj organizaciji za alpsko spašavanje).
 Loncović se osvrnuo i na buduće aktivnosti stavljajući u prvi plan očuvanje postojećeg kadrovskog potencijala, nabavku nedostajuće opreme, obuku novih članova ,nastavak rada  na formiranju obavještajnih tačaka GSS-a , kao i budući rad Crnogorske nacionalne planinske akademije jedine licencirane ustanove u Crnoj Gori  čiji je osnivač GSS,  za izvođenje programa obuke za dva novostandrdizovana zanimanja ; planinski vodić i spasilac na ski stazama.
Direktor direktorata za vanredne situacije nije krio zadovoljstvo onim što je čuo i vidio u GSS-u :

  • Za mene lično kao građanina, a danas kao direktora ovog Direktorata samo ime Gorska služba spašavanja podize adrenalin. Drago mi je da ste ovako dobro organizovani , jer ovo je priča sa kojom svi građani Crne Gore  treba da se ponose i sa zadovoljstvom da pričaju o njoj. Posebno mi je drago sto ću kao direktor direktorata za vanredne situacije imati priliku da sa vama sarađujem iako mi je želja da imate sto manje posla. Moram priznati da ovo sto sam danas čuo malo me je ostavilo bez riječi , znao sam da je sve dobro organizovano  , ali da ste po svim segmentima ovako organizovani  to me je inpresioniralo i jasno mi je da nije lako biti član GSS i da je to danas privilegija, ali i obaveza.

Direktorat za vanredne situacije Crne Gore  i ja lično sa pozije na kojoj se nalazim nastavićemo  sa punom podrškog GSS-u , ali isto tako očekujemo Vašu pomoć nama onda kad je ona potrebna , tako da će saradnja Gss i Direktorata kao i do sada bit intezivna i uspjesna. – istakao je na kraju posjete Mulić.

 
 
Copyright © GSS CG 2012